Joepie 27


Geplaatst op 2 februari 2017


Joepie 27

Van 11 tot 14 april 2017 is het weer zover: een nieuwe editie van de favoriete trektocht van de Jumpies. Tijd voor Joepie 27! Hier vind je de eerste informatie die je nodig hebt om (als Jumpie!) aan Joepie 27 deel te nemen.

Wat is Joepie?

Joepie is een trektocht die KSA Nationaal tijdens de tweede week van de paasvakantie organiseert voor alle 14 tot 16-jarigen van Vlaanderen. Vier dagen lang gaan ze samen met hun leiding op zoek naar de mysterieuze eindbestemming X. Onderweg komen ze op de mooiste plekjes van het Vlaamse land. Op dinsdag 11 april verzamelen alle deelnemende groepen zich op vier verzamelplaatsen, namelijk in Brugge, Gent, Mechelen en Hasselt. Vanuit deze verzamelplaatsen vertrekken ze met de trein naar elf geheime startplaatsen, ook wel gekend als Y. Daar wordt het startschot gegeven voor vier dagen wandelplezier. De deelnemers zoeken zelf de weg via allerlei tochttechnieken. Bij de controleposten onderweg krijgen ze telkens een stukje van de af te leggen weg in codevorm. Ze zorgen ook zelf voor hun eten en gaan in een slaapdorp zelf op zoek naar een plekje om te overnachten. Uiteraard staan er vele vrijwilligers tot hun dienst om hen op het goede pad te leiden en om hen ’s avonds in de slaapdorpen te entertainen. Na vier dagen stappen, op vrijdag 14 april, ontdekken ze eindelijk het best bewaarde geheim van Vlaanderen: Stad X. Ze komen er terecht in een paradijs op aarde, waar ze in de watten gelegd worden en uit de bol kunnen gaan op het slotterrein.

Joepie, dat is VEEL wandelen. Maar daar houdt het niet bij op. Joepie is vooral dé uitgelezen kans om elkaar en zichzelf te vinden. Het groepsgevoel dat hieruit voortvloeit, dat is wat Joepie uniek maakt.

Praktische informatie

Joepie 27 vindt plaats van dinsdagochtend 11 april tot vrijdagavond 14 april 2017. De deadline om in te schrijven is 25 februari. Om in te schrijven stuur je een berichtje naar Glenny (0474/13.65.35). Vermeld ook zeker of je een Joepie 27 T-Shirt wenst of niet en vergeet zeker niet je maat te zeggen!

Kostprijs

De kostprijs van Joepie bedraagt 25 euro. Een unieke Joepie 27 T-shirt kost 10 euro. Laat ons zeker op tijd weten of je een Joepie T-shirt wenst en vermeldt ook zeker je maat! Je houdt er best rekening mee dat je zelf nog moet instaan voor eten & drinken en dus zeker wat zakgeld zal nodig hebben.

100 kilometer wandelen?

De afstanden die je aflegt, zijn net genoeg om een hele dag te wandelen en ’s avonds toch nog energie over te hebben voor de zalige ontspanning die KSA Nationaal jullie voorschotelt. Hoewel het gegarandeerd een uitdaging wordt, is het met de steun van je medestappers zeker haalbaar.

Naar Joepie en terug

Het vervoer naar en van Joepie verloopt met de trein. Hiervoor krijgt elke deelnemer een speciaal Joepietreinticket (inbegrepen in de prijs). Op dinsdagochtend verzamelen we in het Station van Denderleeuw, van waar we de trein naar Gent zullen nemen. Vanuit Gent brengen speciale Joepietreinen de stappers tot de startplaatsen van de Joepietocht, de startplaats is net zoals stad X onbekend. Vrijdagavond komen we met de trein vanuit stad X terug naar Denderleeuw.

Geschikte uitrusting

Uiterst belangrijk op Joepie zijn goede STAPSCHOENEN en een goede TREKKERSRUGZAK. Goede stapschoenen zijn goed ingelopen stapschoenen die passen. Een goede rugzak is een rugzak op maat van het lichaam en op maat van een vierdaagse (40 tot 50 liter, met heupgordel).

Tot slot

Verdere informatie kan verkregen worden op www.joepie27.be of via Glenny (groepsverantwoordelijke).

De Jumpieleiding